Tvarohovo-žemlové knedlíčky s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 - 5 lžic cukr
1 ks vejce
máslo
100 ml mléko
50 g hrubá mouka
150 g měkký tvaroh
krémová zakysaná smetana
170 g bílé pečivo
400 g mražené lesní plody

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme žemlovo-tvarohové těsto. Bílé pečivo (veku, rohlíky nebo žemle) nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem. Mléko necháme asi 10 minut vsáknout. Potom vmícháme tvaroh, vejce a mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout

  2. Mezitím přivedeme vodu k varu. Mražené lesní plody spolu s cukrem rozehřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě

  3. Z těsta tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí vodě 5 - 7 minut

  4. Hotové tvarohovo-žemlové knedlíčky necháme krátce okapat a podáváme je přelité teplými lesními plody a zakysanou smetanou. Tvarohovo-žemlové knedlíčky s ovocem podle chuti mastíme rozpuštěným máslem a přisladíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!