Tvarůžková česnekačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
500 g brambory
300 g uzené maso
2 l voda nebo vývar
1 balíček tvarůžky
podle chuti
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky.

  2. Brambory vložíme do čisté vody a přivedeme k varu. Pak je lehce osolíme a asi 3 minuty povaříme. Vsypeme uzené maso a společně vaříme, než brambory změknou, ale nesmí být rozvařené.

  3. Těsně před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek. Znovu krátce provaříme a přidáme rozkvedlané vejce.

  4. Uvařenou polévku nabíráme do misek. Doprostřed misky vložíme kolečko tvarůžku a vložíme do předem rozehřáté trouby na 170 °C na dobu 10 - 15 minut.

  5. Tvarůžkovou česnekačku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!