Tvarůžková česnekačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 500 g brambory 300 g uzené maso 2 l voda nebo vývar 1 balíček tvarůžky podle chuti česnek sůl
Postup Tvarůžková česnekačka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky.
Brambory vložíme do čisté vody a přivedeme k varu. Pak je lehce osolíme a asi 3 minuty povaříme. Vsypeme uzené maso a společně vaříme, než brambory změknou, ale nesmí být rozvařené.
Těsně před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek. Znovu krátce provaříme a přidáme rozkvedlané vejce.
Uvařenou polévku nabíráme do misek. Doprostřed misky vložíme kolečko tvarůžku a vložíme do předem rozehřáté trouby na 170 °C na dobu 10 - 15 minut.
Tvarůžkovou česnekačku ihned podáváme.