Tyrolské knedlíky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 25 g máslo 1 dl mléko 5 ks žemle 70 g hrubá mouka 100 g vařené uzené maso podle chuti sůl čerstvá petrželka
Postup Tyrolské knedlíky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Žemle nakrájíme na malé kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno. Vařené uzené maso pokrájíme na jemné kousky.
Na másle osmahneme petrželku a promícháme ji s žemlovými kostičkami. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na žemle, přidáme uzené maso a mouku a důkladně promícháme. Z těsta tvoříme knedlíky.
Tyrolské knedlíky ihned klademe do vroucí osolené vody a po 3 minutách je opatrně nadzvedneme ode dna a uvaříme. Poté knedlíky vyjmeme z vody a ihned je propícháme dvouzubou vidlicí nebo rozkrojíme na půlky.
Tyrolské knedlíky s uzeným masem podáváme jako přílohu, skvěle se hodí ke kysanému zelí, ale i jiným pokrmům.