Tyrolské knedlíky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
25 g máslo
1 dl mléko
5 ks žemle
70 g hrubá mouka
100 g vařené uzené maso
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nakrájíme na malé kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno. Vařené uzené maso pokrájíme na jemné kousky.

  2. Na másle osmahneme petrželku a promícháme ji s žemlovými kostičkami. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na žemle, přidáme uzené maso a mouku a důkladně promícháme. Z těsta tvoříme knedlíky.

  3. Tyrolské knedlíky ihned klademe do vroucí osolené vody a po 3 minutách je opatrně nadzvedneme ode dna a uvaříme. Poté knedlíky vyjmeme z vody a ihned je propícháme dvouzubou vidlicí nebo rozkrojíme na půlky.

  4. Tyrolské knedlíky s uzeným masem podáváme jako přílohu, skvěle se hodí ke kysanému zelí, ale i jiným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!