Vaječná omeleta s masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
1 snítka petrželka
1 ks cibule
1 lžíce olivový olej
150 g vepřové maso
mletý černý pepř
50 - 70 g uzený eidam
2 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zbylý plátek masa rozkrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na drobné kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Vejce rozšleháme a ochutíme solí a pepřem. Sýr nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme

  2. Na pánvičce rozehřejeme olej a cibuli osmahneme dozlatova, pak přidáme papriku a za stálého míchání prudce orestujeme. Ohneň stáhneme, zalijeme vejci, posypeme nasekanou petrželkou, masem, sýrem a přikryjeme pokličkou. Vaječnou omeletu s masem necháme zatuhnout

  3. Omeletu ještě horkou na pánvi rozkrojíme, přendáme na talíře a ihned podáváme. Vaječná omeleta s masem je skvělá se sterilovanou okurkou a tatarskou omáčkou nebo kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!