Vajíčkový salát s celerem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
ocet
2 ks brambory
250 ml majonéza
250 ml zakysaná smetana
3 ks jarní cibulka
2 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve slupce uvařené a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kousky. Řapíky celeru oloupeme a uvaříme v osolené a octem okyselené vodě téměř doměkka. Poté je necháme okapat a nakrájíme na drobnější kousky. Jarní cibulku nasekáme nadrobno

  2. V míse promícháme brambory s cibulí, celerem a vejci, přidáme hořčici, pepř a sůl a směs spojíme zakysanou smetanou a majonézou. Salát necháme v chladu asi hodinu rozležet a můžeme servírovat

  3. Vajíčkový salát s celerem podáváme s pečivem nebo tousty, hodí se však i jako příloha ke smaženým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!