Vanilkový krém pasticcera recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
4 ks žloutek
0.5 paličky vanilka
0.5 l plnotučné mléko
40 g mouka 00
podle chuti
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Na plotnu dáme mléko s nastrouhanou a důkladně očištěnou citronovou kůrou. Pozor, jen žlutou část, neboť s bílou částí by krém zhořkl. Přidáme i vanilku, kterou rozpůlíme a špičkou nožíku ji vybereme. Přidáme trochu cukru a zamícháme.

  2. Na plotnu dáme žloutky, které rozmícháme s cukrem do pěny. Mouku prosejeme a přisypáváme ji ke žloutkům. Za stálého míchání přiléváme mléko, ze kterého jsme odstranili citronovou kůru. Přivedeme k varu, nepřestáváme míchat a vaříme 3 - 4 minuty.

  3. Vanilkový krém ihned přelijeme do mísy. Pokud vanilkový krém nebudeme hned používat, po vychladnutí přikryjeme transparentní kuchyňskou fólií a dáme do lednice.

  4. Na pasticcera krém je více receptů - s maizenou, sojovým mlékem, ale dá se udělat i bez vajec.

  5. Pasticcera krém je výborný do dortů a zákusků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!