Provensálské kapsičky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g šunka
kečup
500 g listové těsto
provensálské koření
200 g plátkový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si rozdělíme napůl a rozválíme do obdélníku. Vyválené těsto rozkrojíme nožem vodorovně na 2 poloviny a svisle na 4 další kousky, takže nám vznikne 8 obdélníčků

  2. Každý obdélníček natřeme kečupem, dáme na něj plátek šunky, plátek sýru a posypeme troškou provensálského koření. Každý obdélníček přehneme na polovinu, okraje pořádně přimáčkneme k sobě, musíme opravdu pořádně, aby nám v troubě nevytekl sýr. Já osobně okraje trošku namočím obyčejnou vodou a těsto se pak k sobě dobře slepí. Potom ještě pořádně přimáčknu, aby se těsto spojilo v jedno

  3. Slepené kapsičky potřeme rozšlehaným vejcem a ještě jednou posypeme provensálským kořením. Dáváme na pečící papír a pečeme 15 - 20 minut dozlatova při 200 °C

  4. To samé uděláme s druhou polovinou těsta. Z jednoho těsta upečeme 16 kapsiček

  5. Provensálské kapsičky podáváme teplé i studené a třeba se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!