Provensálské kapsičky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 200 g šunka kečup 500 g listové těsto provensálské koření 200 g plátkový sýr
Postup Provensálské kapsičky
Postup přípravy receptu
-
Těsto si rozdělíme napůl a rozválíme do obdélníku. Vyválené těsto rozkrojíme nožem vodorovně na 2 poloviny a svisle na 4 další kousky, takže nám vznikne 8 obdélníčků
Každý obdélníček natřeme kečupem, dáme na něj plátek šunky, plátek sýru a posypeme troškou provensálského koření. Každý obdélníček přehneme na polovinu, okraje pořádně přimáčkneme k sobě, musíme opravdu pořádně, aby nám v troubě nevytekl sýr. Já osobně okraje trošku namočím obyčejnou vodou a těsto se pak k sobě dobře slepí. Potom ještě pořádně přimáčknu, aby se těsto spojilo v jedno
Slepené kapsičky potřeme rozšlehaným vejcem a ještě jednou posypeme provensálským kořením. Dáváme na pečící papír a pečeme 15 - 20 minut dozlatova při 200 °C
To samé uděláme s druhou polovinou těsta. Z jednoho těsta upečeme 16 kapsiček
Provensálské kapsičky podáváme teplé i studené a třeba se zeleninou.