Smetanové provensálské brambory recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 8 ks brambory 1 ks cibule 0,5 ks cuketa olivový olej 100 ml smetana ke šlehání provensálské koření
Postup Smetanové provensálské brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 3 - 5 mm široké. Cibuli a cuketu očistíme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, cuketu na kostky
Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme papírem a lehce potřeme olejem. Na něj rozložíme brambory. Brambory lehce osolíme, okořeníme provensálským kořením a pokapeme olejem. Plech s brambory vložíme do předehřáté trouby
Asi po 15 minutách brambory posypeme cibulí s cuketou, lehce přelijeme smetanou a zapékáme dalších 10 minut. Nastrouháme si parmazán a smetanové brambory jím pak posypeme. Smetanové provensálské brambory zapékáme ještě asi 10 minut nebo podle potřeby
Smetanové provensálské brambory podáváme jako přílohu k pečenému či smaženému masu nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.