Krůtí stehno s paprikou a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
voda
rozmarýn
1 hrst olivy
šalvěj
olivový olej
1 ks zelená paprika
0,5 sklenek suché bílé víno
2 ks krůtí stehno
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky (rozmarýn, šalvěj a tymián) omyjeme a nasekáme nadrobno. Nasekané bylinky dobře promícháme asi se čtyřmi lžícemi olivového oleje. Bylinkovým olejem doslova masírujeme krůtí stehna ze všech stran

  2. Připravené maso opečeme na kvalitní pánvi bez oleje z obou stran do tmavší barvy. Maso potom podlijeme suchým vínem, které necháme úplně odpařit

  3. Krůtí stehna přendáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 180 °C. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme k masu na proužky nakrájené papriky a olivy bez pecek. Pečení záleží na naší troubě, nezapomínáme stehna obracet a podle potřeby podlévat

  4. Krůtí stehna s paprikou a olivami chutnají dobře s bramborovou, ale i rýžovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!