Provensálské kuřecí plátky na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
1 lžička solamyl
3 ks cibule
2 lžíce kečup
1 ks mrkev
pepř
olej na smažení
2 lžičky provensálské koření
zelená petrželka
1 - 2 lžíce worcesterová omáčka
4 - 6 plátků kuřecí prsní řízek
1 miska mražené fazolky
cironová šťáva
2 lžíce sterilovaná kukuřice Znojmia
2 lžíce sterilovaný hrášek Znojmia

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso zlehka naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronem. Necháme chvíli uležet

  2. Na rozehřátém oleji zprudka osmažíme z obou stran kuřecí maso

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmažené maso vyjmeme z pánve. Do pánve od masa přidáme máslo a cibuli smažíme do zesklovatění. K cibuli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, sterilovaný hrášek a kukuřici Znojmia a chvíli dusíme. Pak na zeleninu položíme osmažené plátky masa, posypeme provensálským kořením, dochutíme pepřem, solí a kečupem (kečup můžeme i vynechat), podlijeme hrnkem vody a pod pokličkou společně dusíme asi 10 - 15 minut. V malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu, přilijeme ke konci dušení k masu se zeleninou a necháme krátce povařit

  4. Provensálské kuřecí plátky chutnají s rýží nebo s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!