Provensálské kuřecí plátky na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 1 lžička solamyl 3 ks cibule 2 lžíce kečup 1 ks mrkev pepř olej na smažení 2 lžičky provensálské koření zelená petrželka 1 - 2 lžíce worcesterová omáčka 4 - 6 plátků kuřecí prsní řízek 1 miska mražené fazolky cironová šťáva 2 lžíce sterilovaná kukuřice Znojmia 2 lžíce sterilovaný hrášek Znojmia
Postup Provensálské kuřecí plátky na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso zlehka naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronem. Necháme chvíli uležet
Na rozehřátém oleji zprudka osmažíme z obou stran kuřecí maso
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmažené maso vyjmeme z pánve. Do pánve od masa přidáme máslo a cibuli smažíme do zesklovatění. K cibuli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, sterilovaný hrášek a kukuřici Znojmia a chvíli dusíme. Pak na zeleninu položíme osmažené plátky masa, posypeme provensálským kořením, dochutíme pepřem, solí a kečupem (kečup můžeme i vynechat), podlijeme hrnkem vody a pod pokličkou společně dusíme asi 10 - 15 minut. V malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu, přilijeme ke konci dušení k masu se zeleninou a necháme krátce povařit
Provensálské kuřecí plátky chutnají s rýží nebo s uvařenými brambory.