Vanilkový meloun recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cukrový meloun
náplň
5 lžic cukr
4 lístky želatina
250 ml bílé víno
omáčka
500 ml mléko
1 balíček vanilková omáčka
likér nebo koňak
na ozdobu
máta
12 kuliček maliny
náplň 1
8 lístků máta
100 g maliny

Postup přípravy receptu

  1. Meloun rozkrojíme na půlky a lžičkou vydlabeme zrníčka. Želatinu namočíme do vody, necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme. Na malém plameni želatinu rozpustíme, odstavime a vmícháme víno a cukr. Směs necháme mírně vychladnout.

  2. Kuličky malin a mátové lístky rozdělíme do půlek melounů, zalijeme vinnou směsí a v chladu necháme alespoň 3 hodiny tuhnout.

  3. Vanilkovou omáčku připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Místo části mléka můžeme použít smetanový koňak nebo banánový likér.

  4. Každou půlku melounu rozřízneme na čtyři dílky, po dvou je dáme na dezertní talíře a podlijeme omáčkou. Vanilkový meloun ozdobíme malinami a snítkou máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!