Vanilkový meloun recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cukrový meloun náplň 5 lžic cukr 4 lístky želatina 250 ml bílé víno omáčka 500 ml mléko 1 balíček vanilková omáčka likér nebo koňak na ozdobu máta 12 kuliček maliny náplň 1 8 lístků máta 100 g maliny
Postup Vanilkový meloun recept
Postup přípravy receptu
-
Meloun rozkrojíme na půlky a lžičkou vydlabeme zrníčka. Želatinu namočíme do vody, necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme. Na malém plameni želatinu rozpustíme, odstavime a vmícháme víno a cukr. Směs necháme mírně vychladnout.
Kuličky malin a mátové lístky rozdělíme do půlek melounů, zalijeme vinnou směsí a v chladu necháme alespoň 3 hodiny tuhnout.
Vanilkovou omáčku připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Místo části mléka můžeme použít smetanový koňak nebo banánový likér.
Každou půlku melounu rozřízneme na čtyři dílky, po dvou je dáme na dezertní talíře a podlijeme omáčkou. Vanilkový meloun ozdobíme malinami a snítkou máty.