Tvarohový koláč s broskví recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 ml olej 1 ks vejce 1 ks vejce 125 g máslo 4 dl mléko prášek do pečiva 500 g tvaroh 50 g cukr moučka 4 lžíce cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 220 g polohrubá mouka máslo na vymazání strouhanka na vysypání 1 konzerva kompotované broskve 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Tvarohový koláč s broskví
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, kterou smícháme s polovinou prášku do pečiva. Přidáme cukr. Do středu rozklepneme jedno vejce a dokola rozdrobíme změklé máslo. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme na chvíli odležet
Kompotované broskve necháme okapat, potom je nakrájíme na kousky
Náplň připravíme ve šlehači. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudinkový prášek, olej a cukr. Vše důkladně promícháme. Nakonec vařečkou vmícháme nakrájené kompotované broskve
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejlépe ručně poklademe dno a stěny formy těstem. Nyní do formy vlijeme připravenou krémovou náplň. Tvarohový koláč s broskví pečeme v mírné troubě dozlatova, dokud náplň neztuhne
Tvarohový koláč s broskví podáváme ke kávě nebo čaji. Můžeme ho ozdobit kompotovanou broskví a čokoládou.