Tvarohový koláč s broskví recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 ml olej
1 ks vejce
1 ks vejce
125 g máslo
4 dl mléko
prášek do pečiva
500 g tvaroh
50 g cukr moučka
4 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
220 g polohrubá mouka
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
1 konzerva kompotované broskve
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, kterou smícháme s polovinou prášku do pečiva. Přidáme cukr. Do středu rozklepneme jedno vejce a dokola rozdrobíme změklé máslo. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme na chvíli odležet

  2. Kompotované broskve necháme okapat, potom je nakrájíme na kousky

  3. Náplň připravíme ve šlehači. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudinkový prášek, olej a cukr. Vše důkladně promícháme. Nakonec vařečkou vmícháme nakrájené kompotované broskve

  4. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejlépe ručně poklademe dno a stěny formy těstem. Nyní do formy vlijeme připravenou krémovou náplň. Tvarohový koláč s broskví pečeme v mírné troubě dozlatova, dokud náplň neztuhne

  5. Tvarohový koláč s broskví podáváme ke kávě nebo čaji. Můžeme ho ozdobit kompotovanou broskví a čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!