Vánoční čokoládové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 200 g máslo 250 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 150 g hladká mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva 1 lžička perníkové koření 3 balíčky čokoládový pudinkový prášek na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání čokoládová poleva meruňková marmeláda mouka na vysypání
Postup Vánoční čokoládové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Měkké povolené máslo vyšleháme s prosátým cukrem moučka, perníkovým kořením a skořicí do načechrané pěny. Při stálém šlehání, již na nižším stupni, přidáváme postupně vejce. Do dobře vyšlehané hmoty ručně přimícháme mouku prosátou s pudinkovým práškem a práškem do pečiva.
Plech 30 x 40 cm vymastíme tukem a vysypeme moukou. Do připraveného plechu uhladíme těsto. Pečeme 25 - 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení necháme korpus úplně vychladnout.
Korpus podélně rozpůlíme, potřeme částí marmelády a korpus uzavřeme. Polevu připravíme podle návodu a potřeme řezy ze všech stran. Řezy necháme v lednici ztuhnout. Na ztuhlé řezy přiložíme šablony sněhových vloček a vánočního stromečku, poté dobře pocukrujeme cukrem moučka. Šablony opatrně odebereme a motiv Vánoc nám zůstane na řezech.
Vánoční čokoládové řezy nakrájíme a podáváme k čaji nebo kávě.