Vánoční kapr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 porce kapr marináda 3 stroužky česnek sůl 1 lžíce solamyl 0 ks citron 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička mletý kmín 1 lžička mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika 4 lžíce tatarské omáčky 0.5 dl světlého piva na obalení polohrubá mouka grilovací koření na ryby
Postup Vánoční kapr recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme tatarku, plnotučnou hořčici, solamyl, pepř, kmín, pálivou papriku, sůl, česnek, šťávu z citronu, pivo.
V této marinádě obalíme porce kapra a necháme přes noc uležet. Potom smícháme polohrubou mouku s grilovacím kořením. Porce kapra vyndáme z marinády a obalíme v této směsi. Vánočního kapra smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Vánočního kapra podáváme s bramborovým salátem, kaší nebo brambory. Záleží na chuti.