Vánoční kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kapr
marináda
3 stroužky česnek
sůl
1 lžíce solamyl
0 ks citron
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička mletý kmín
1 lžička mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
4 lžíce tatarské omáčky
0.5 dl světlého piva
na obalení
polohrubá mouka
grilovací koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme tatarku, plnotučnou hořčici, solamyl, pepř, kmín, pálivou papriku, sůl, česnek, šťávu z citronu, pivo.

  2. V této marinádě obalíme porce kapra a necháme přes noc uležet. Potom smícháme polohrubou mouku s grilovacím kořením. Porce kapra vyndáme z marinády a obalíme v této směsi. Vánočního kapra smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  3. Vánočního kapra podáváme s bramborovým salátem, kaší nebo brambory. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!