Vánoční kapřík na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
125 g máslo
1 kg brambory
kmín
1 ks kapr
mletý pepř
2 dl sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory, očistíme je a nakrájíme je 1 cm široké kolečka. Připravíme si pekáček a pořádně jej vymastíme máslem. Do pekáčku pak rozložíme kolečka brambor, pořádně osolíme a pokmínujeme. Kdo nemá rád celý kmín, může použít mletý. Doporučuji však pokmínovat trochu víc.

  2. Pekáček zakryjeme nebo zabalíme alobalem a do vyhřáté trouby je dáme zapéct. Zapékáme přibližně 30 minut.

  3. Zatímco se nám budou péct brambory, připravíme si kapra. Stáhneme kapra z kůže, vykucháme jej, odstraníme hlavu, osolíme jej a dáme do něj zbytek másla, pokmínujeme jej a opepříme

  4. Zapečené brambory vytáhneme z trouby, odklopíme nebo sundáme alobal, shrneme brambory do stran a doprostřed položíme připraveného kapra. Trochu jej ještě osolíme, opepříme. Pak ho zahrneme brambory, přiklopíme (opět zabalíme alobalem) a necháme 30 minut péct.

  5. Po půlhodině pekáček s kaprem vytáhneme, zalijeme smetanou a dáme BEZ pokličky 20 minut zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!