Vánoční medový nugát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
400 g med
250 g mandlové plátky
250 ml smetana ke šlehání
150 g mléčná čokoláda
2 lžíce sušená smetana
1 konzerva kondezované mléko

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku na středním plameni přivedeme k varu smetanu spolu s kondenzovaným mlékem a s medem. Necháme probublávat, dokud směs nedosáhne teploty 118 - 120 °C a zcela nezkaramelizuje.

  2. Odstavíme z plamene a necháme pár minut chladnout. Poté opatrně vešleháme sušenou smetanu, máslo a opražené plátky mandlí.

  3. Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem. Směs nalijeme na připravený plech a necháme ji ztuhnout, ideálně přes noc. Nejméně však 4 hodiny.

  4. Ztuhlý nugát přendáme na prkénko a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní kvalitní mléčnou čokoládu. Jednotlivé kousky nugátu v ní namáčíme, ale pouze jejich spodní část. Každý kousek nugátu odložíme na plech s pečicím papírem a necháme ztuhnout. Nebo můžeme před krájením potřít čokoládou celý moučník a nakrájet až potom.

  5. Vánoční medový nugát podáváme jako vynikající sladkou sváteční pochoutku.

  6. Zdroj: iPrima.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!