Veganské bezlepkové perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 lžic hnědý cukr
1 lžička jedlá soda
3 lžíce javorový sirup
0 lžiček vanilkový extrakt
2 lžičky perníkové koření
2 lžíce lněné semínko
2 hrnky rýžová mouka
3 lžíce třtinová melasa
2 lžíce kokosový olej
1 hrnek arrowroot kořenový škrob
5 lžic rostlinné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse si smícháme suché ingredience - rýžovou mouku, škrob, hnědý cukr, jedlou sodu a perníkové koření. V menší misce smícháme lněné semínko s vlažnou vodou a počkáme, než se nám vytvoří gel. V poslední nádobě řádně promícháme javorový sirup, melasu, vanilkový extrakt a kokosový olej.

  2. Do moučné směsi vlijeme obě tekuté směsi, zamícháme dohromady a nakonec přilijeme rostlinné mléko. Jakmile nám vznikne těsto, tak ho necháme odpočinout 30 minut v lednici. Předehřejeme si troubu na 175 °C.

  3. Nachystáme si váleček, mouku a vykrajovátka. Na mouce si vyvalíme těsto asi na 5 mm tloušťku a vykrajujeme perníčky, které pokládáme na pečicím papírem vyložený plech. Perníčky před vložením do trouby lehce potřeme olejem, aby po upečení nebyly bílé od mouky.

  4. Perníčky pečeme jen 10 minut. Po upečení přendáme perníčky na mřížku a necháme zchladnout.

  5. Veganské bezlepkové perníčky podáváme jako vláčné voňavé cukroví.

  6. Rada, jak udržet perníčky měkké. Jakmile mi perníčky začnou tvrdnout, tak si vezmu velkou skleněnou nádobu, vložím všechny perníčky a k nim přiložím na čtvrtiny rozkrájené jablko tak, aby se slupkou dotykalo perníčku a zakryjeme víkem. Máme to jako ozdobu a zároveň nám tak perníčky zůstanou měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!