Veganské kari s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks cuketa 2-3 ks mrkev 1 lžíce olivový olej podle chuti sůl kari koření mletý černý pepř příloha 150 g rýže 2 hrstě mražený hrášek podle potřeby zeleninový vývar kokosové mléko
Postup Veganské kari s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Pár minut před koncem vaření přidáme hrášek, takto se nám nerozvaří.
Menší mladou cuketu oloupeme, mrkev očistíme a obojí nakrájíme na drobné kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na rozpáleném oleji. Na přípravu použijeme hlubokou pánev. Přidáme zeleninu a restujeme za občasného míchání asi 10 minut. Zasypeme kari kořením a ještě asi minutku smažíme. Podlijeme trochou zeleninového vývaru, osolíme, opepříme a zalijeme kokosovým mlékem. Veganské kari vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li potřeba, veganské kari dochutíme.
Veganské kari podáváme s hráškovou rýží jako hlavní chod.