Veganské kari s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks cuketa
2-3 ks mrkev
1 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
kari koření
mletý černý pepř
příloha
150 g rýže
2 hrstě mražený hrášek
podle potřeby
zeleninový vývar
kokosové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Pár minut před koncem vaření přidáme hrášek, takto se nám nerozvaří.

  2. Menší mladou cuketu oloupeme, mrkev očistíme a obojí nakrájíme na drobné kousky.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na rozpáleném oleji. Na přípravu použijeme hlubokou pánev. Přidáme zeleninu a restujeme za občasného míchání asi 10 minut. Zasypeme kari kořením a ještě asi minutku smažíme. Podlijeme trochou zeleninového vývaru, osolíme, opepříme a zalijeme kokosovým mlékem. Veganské kari vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li potřeba, veganské kari dochutíme.

  4. Veganské kari podáváme s hráškovou rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!