Vejce s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky cukr
8 ks vejce
1 lžíce petrželka
1 ks cibule
2 ks chilli paprička
2 lžíce rajský protlak
250 g fazolový lusk (výběrový)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky opereme a nakrájíme, stejně cibuli a chilli.

  2. Na pánvi zahřejeme trochu oleje a 2 minuty na něm pražíme cibuli, přidáme fazolky, rajský protlak a dusíme 15 minut. Pak přidáme chilli, cukr, petržel a sůl.

  3. Tuto směs vložíme do vymazaného pekáčku, navrch vyklepneme vajíčka vedle sebe (necháme je vcelku jako volská oka). Vejce s fazolkami přikryjeme a upečeme ve středně teplé troubě. Pečeme cca 15 minut, až jsou vejce hotová.

  4. Vejce s fazolkami podáváme s rýží zdobenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!