Vejce v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
500 g rajče
bazalka
2 lžíce olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupeme je a nadrobno nakrájíme.

  2. Na oleji dozlatova osmažíme na jemné plátky nakrájenou cibuli. Na cibulku přidáme rajčata, sůl, pepř a podusíme do té doby, až se vytvoří hustá kaše. Do takto připravené směsi vmícháme petrželku nebo bazalku. Vyhloubíme 4 důlky, vklepneme do nich vejce. Jejich bílky osolíme. Vejce v rajčatové omáčce přiklopíme pokličkou a necháme je srazit.

  3. Vejce v rajčatové omáčce ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé bílé nebo tmavé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!