Velikonoční masový pekáč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
sádlo
2 ks pórek
250 g mrkev
5 ks bobkový list
15 ks nové koření
mletý pepř
7 dl zeleninový vývar
750 g brambor
300 g jehněčí kýta
300 g vepřová plec
300 g hovězí roštěnka
15 ks celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme suroviny

  2. Všechno maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pórek si nakrájíme na kolečka a mrkev také.

  3. Vývar si svaříme s mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, prolisovaným česnekem a osolíme.

  4. Vymastíme si pekáč sádlem a poklademe do něj polovinu nakrájeného masa. Na maso naklademe pórek, na něj mrkev a nakonec druhou půlku masové směsi. Scedíme si vývar a přelijeme jím maso v pekáči.

  5. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zpočátku pečeme přikryté zhruba 1,5 hodinu. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na plátky.

  6. Po 1,5 hodině pekáč s masem vytáhneme a poklademe na něj plátky brambor. Osolíme, opepříme a vložíme zpátky do trouby. Nepřikryté zapékáme ještě asi hodinu.

  7. Podáváme posypané sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!