Velikonoční perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g máslo
3 lžíce kakao
3 lžíce med
1 ks čokoláda na vaření
120 g cukr moučka
10 g soda
500 g hladká mouka
potravinářské barvivo
cukrová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin ručně vypracujeme těsto a necháme ho minimálně 1 hodinu odpočinout v lednici

  2. Vál si posypeme hladkou moukou a z těsta vyválíme asi 0,5 cm tlustou placku. Pomocí formičky vykrajujeme vajíčka a pokládáme na plech s pečícím papírem. Velikonoční perníčky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova asi 4 minuty

  3. Vychladlé perníčky zdobíme cukrovou polevou s přidáním cukrářského barviva. Zdobené velikonoční perníčky necháme uschnout a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!