Vepřové karbanátky se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vejce
hrst strouhanka
1 hrneček mléko
1 balíček eidam vcelku
1 balíček vepřové mleté maso
3 ks starší rohlk
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s vajíčky. Rohlíky pokrájíme na malé kousky a namočíme v mléce. Nastrouháme půl obdélníku eidamu a přidáme ho k masu společně s namočenými vyždímanými rohlíky. Přidáme prolisovaný česnek, zlehka osolíme a opepříme. Směs promneme rukou, přidáme trošku strouhanky.

  2. Z masové směsi tvoříme kuličky o velikosti mandarinek a obalujeme ve strouhance.

  3. Vepřové karbanátky se sýrem smažíme ve větší vrstvě oleje.

  4. Vepřové karbanátky podáváme teplé s bramborem nebo bramborovou kaší, studené s chlebem. Můžeme doplnit o zeleninovou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!