Vepřové kotlety na jogurtu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
4 ks vepřové kotlety
marináda
2-3 stroužky česnek
1-2 špetky kurkuma
4 lžíce bílý jogurt
1 špetka chilli koření
1-2 špetky mletý koriandr
1 ks cibule (malá)
na ozdobu
petrželka
na potření
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno. Oboje spolu s chilli, koriandrem a kurkumou smícháme s jogurtem.

  2. Vepřové kotlety naklepeme, potřeme trochou worcesterské omáčky a naložíme do marinády. Maso necháme aspoň hodinu marinovat. Lepší je samozřejmě delší doba.

  3. Pak rozpálíme olej, kotlety necháme okapat a zprudka je po obou stranách opečeme. Zčervenalé kotlety podlijeme troškou vody a zbytkem marinády a povaříme doměkka.

  4. Podáváme s dušenou rýží. Ozdobíme petrželkou nebo koriandrovou natí a přelijeme šťávou po opečených kotletách. Obložíme čerstvou nebo i nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!