Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky slanina 2 ks vejce 1 lžíce strouhanka 200 g čedar 4 ks vepřové kotlety 4 ks kompotované broskve podle potřeby olej podle chuti sůl kari koření mletý černý pepř
Postup Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté a osušené kotlety nařízneme na několika místech nožem, aby se nám při pečení nezkroutily. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Kotlety pokapeme olejem a necháme je na 2 hodiny v lednici.
Na pánvi se správně rozehřátým olejem kotlety prudce osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do pekáče vymazaného olejem. Na každou kotletu přiložíme plátek slaniny a polovinu kompotové broskve.
Čedar nastrouháme a promícháme s vejcem, strouhankou, špetkou mletého pepře, soli a kari koření. Čedarovou směsí přelijeme kotlety a vložíme do vyhřáté trouby.
Vepřové kotlety zapečeme 10 deset minut při 180 °C. Sýr nám musí krásně zezlátnout.
Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi podáváme jako hlavní chod s bramborovou přílohou.