Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky slanina
2 ks vejce
1 lžíce strouhanka
200 g čedar
4 ks vepřové kotlety
4 ks kompotované broskve
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čisté a osušené kotlety nařízneme na několika místech nožem, aby se nám při pečení nezkroutily. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Kotlety pokapeme olejem a necháme je na 2 hodiny v lednici.

  2. Na pánvi se správně rozehřátým olejem kotlety prudce osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do pekáče vymazaného olejem. Na každou kotletu přiložíme plátek slaniny a polovinu kompotové broskve.

  3. Čedar nastrouháme a promícháme s vejcem, strouhankou, špetkou mletého pepře, soli a kari koření. Čedarovou směsí přelijeme kotlety a vložíme do vyhřáté trouby.

  4. Vepřové kotlety zapečeme 10 deset minut při 180 °C. Sýr nám musí krásně zezlátnout.

  5. Vepřové kotlety s čedarem a broskvemi podáváme jako hlavní chod s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!