Vepřové kotlety se žampiony na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl máslo petrželka 1 lžička solamyl 1 ks cibule tymián 1 ks rajče oregáno olivový olej 150 ml červené víno 100 ml kuřecí vývar 175 g žampion 225 g vepřová kotleta
Postup Vepřové kotlety se žampiony na víně
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 180°C. Kotlety si nakrájíme na menší kousky
Na pánvi si rozpálíme olej, 4-5 minut smažíme maso z obou stran, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a ještě pár minut smažíme
Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme maso s cibulí, nakrájené žampiony, na kolečka nakrájené rajče, prolisovaný stroužek česneku, nasekané bylinky a přilijeme červené víno a kuřecí vývar. Zapékací mísu vložíme do trouby a necháme péct 45-60 minut
Poté, co rajče i žampiony změknou, vyndáme zapékací mísu z trouby. Maso se zeleninou dáme na talíř a omáčku přemístíme do hrnce. Chvíli povaříme (6-8 minut) a zahustíme solamylem smíchaným s troškou vody. Ještě chvíli povaříme. Můžeme dochutit solí. Hotovou omáčkou přelijeme maso se zeleninou
Vepřové kotlety se žampiony na víně se obvykle podávají se šťouchanými brambory s cibulkou nebo s vařenými brambory.