Vepřové kotlety se zeleninovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
3 ks rajče
1 konzerva rajčatový protlak
pepř
3 lžíce olivový olej
olej na smažení
1/2 lžičky provensálské koření
4 - 6 kostek vepřová kotleta
1 lžíce worcesterová omáčka
1 ks bílá paprika
1 ks jarní cibulka s natí
1 plechovka fazole ve slaném nálevu
2 lžíce worcesterová omáčka na pokapání masa
2 lžičky feferonový krém (pasta)
1/4 hlávky menší zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zlehka naklepeme, z obou stran potřeme olivovým olejem a pokapeme worcesterovou omáčkou. Necháme v chladu uležet

  2. Zelí nakrájíme na slabé nudličky, cibuli rozpůlíme a rozkrájíme na půlměsíčky, papriku na proužky. Jarní cibulku pokrájíme i s natí na kolečka, česnek na plátky, rajčata na malé kousky

  3. Na oleji zprudka osmažíme zelí s cibulí, paprikou a česnekem. Když cibule zesklovatí, přidáme rajčata, sůl a společně smažíme, než pustí rajčata šťávu. Fazole scedíme a v nálevu z fazolí rozmícháme rajský protlak. Přilijeme k zelenině, přidáme worcestrovou omáčku, pepř, feferonový krém, koření, zelenou cibulovou nať a společně dusíme asi 15 minut. Rajčata se rozvaří a směs zahustí. Pokud bychom chtěli zeleninovou směs více hustou, rozkvedláme v malém množství studené vody 1 lžičkou solamylu, přilijeme ke směsi a krátce povaříme

  4. Vepřové kotlety se zeleninovou směsí doporučuji podávat se smaženými bramboráčky. Skvěle ale chutnají i s bramborovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!