Vepřové kotlety se zeleninovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 3 ks rajče 1 konzerva rajčatový protlak pepř 3 lžíce olivový olej olej na smažení 1/2 lžičky provensálské koření 4 - 6 kostek vepřová kotleta 1 lžíce worcesterová omáčka 1 ks bílá paprika 1 ks jarní cibulka s natí 1 plechovka fazole ve slaném nálevu 2 lžíce worcesterová omáčka na pokapání masa 2 lžičky feferonový krém (pasta) 1/4 hlávky menší zelí
Postup Vepřové kotlety se zeleninovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Kotlety zlehka naklepeme, z obou stran potřeme olivovým olejem a pokapeme worcesterovou omáčkou. Necháme v chladu uležet
Zelí nakrájíme na slabé nudličky, cibuli rozpůlíme a rozkrájíme na půlměsíčky, papriku na proužky. Jarní cibulku pokrájíme i s natí na kolečka, česnek na plátky, rajčata na malé kousky
Na oleji zprudka osmažíme zelí s cibulí, paprikou a česnekem. Když cibule zesklovatí, přidáme rajčata, sůl a společně smažíme, než pustí rajčata šťávu. Fazole scedíme a v nálevu z fazolí rozmícháme rajský protlak. Přilijeme k zelenině, přidáme worcestrovou omáčku, pepř, feferonový krém, koření, zelenou cibulovou nať a společně dusíme asi 15 minut. Rajčata se rozvaří a směs zahustí. Pokud bychom chtěli zeleninovou směs více hustou, rozkvedláme v malém množství studené vody 1 lžičkou solamylu, přilijeme ke směsi a krátce povaříme
Vepřové kotlety se zeleninovou směsí doporučuji podávat se smaženými bramboráčky. Skvěle ale chutnají i s bramborovými hranolky.