Vepřové maso na sardeli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g slanina 1 ks cibule 60 g sádlo 125 ml kysaná smetana 1 lžička hladká mouka citronová šťáva 1 ks sardelová pasta 500 g vepřová kýta
Postup Vepřové maso na sardeli recept
Postup přípravy receptu
-
Maso protkneme slaninou a vetřeme do něj co nejvíce sardelové pasty. Necháme v ledničce 1 až 2 dny proležet.
Na pánvi rozpustíme zbytek slaniny, přidáme jemně posekanou cibuli a osmahneme dorůžova. Na základ vložíme připravené maso a osmahneme je ze všech stran, podlijeme troškou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kysané smetaně a nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Maso nakrájíme na plátky a vložíme prohřát do omáčky.