Vepřové maso na sardeli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
1 ks cibule
60 g sádlo
125 ml kysaná smetana
1 lžička hladká mouka
citronová šťáva
1 ks sardelová pasta
500 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso protkneme slaninou a vetřeme do něj co nejvíce sardelové pasty. Necháme v ledničce 1 až 2 dny proležet.

  2. Na pánvi rozpustíme zbytek slaniny, přidáme jemně posekanou cibuli a osmahneme dorůžova. Na základ vložíme připravené maso a osmahneme je ze všech stran, podlijeme troškou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kysané smetaně a nakonec dochutíme citronovou šťávou.

  4. Maso nakrájíme na plátky a vložíme prohřát do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!