Vepřové maso na šlehačce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 1 kelímek smetana ke šlehání 4 plátky vepřová kýta nebo krkovice podle chuti sůl kmín pepř sušený česnek
Postup Vepřové maso na šlehačce recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a naplátkujeme na WS kráječi (hrubší plátky). Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme.
Brambory dáme na plech s vyšším okrajem. Podle chuti je osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem nebo sušeným česnekem. Na rozhrnuté brambory klademe plátky masa. Vše zalijeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na dobu 45 - 60 minut.
Maso na šlehačce je výborným obědem, obzvlášť dobře chutnají brambory.