Vepřové maso špikované pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
10 ks pórek
50 g tuk na smažení
600 g vepřové ramínko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V mase vytvoříme špikovacím nožem otvory, do kterých vložíme na nudličky nakrájený pórek. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku ze všech stran opečeme.

  2. Opečené maso vyjmeme a do kastrolu vložíme nakrájený pórek, který osmažíme. Potom maso vložíme na pórek, přidáme rozetřený česnek, podlijeme horkou vodou a v mírně vyhřáté troubě dusíme doměkka.

  3. Měkké maso nakrájíme na porce, přidáme pórek z pekáče, přelijeme šťávou a podáváme.

  4. Vepřové maso špikované pórkem podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!