Vepřové medailonky s nivou a rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks rajče 0 sklenek bílé víno 12 ks vepřové medailonky podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby vývar niva olivový olej
Postup Vepřové medailonky s nivou a rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata slabě nařízneme a spaříme asi na 10 vteřin ve vařicí vodě. Rajčata oloupeme, odebereme zrníčka a nakrájíme na kostičky.
Vepřové medailonky opláchneme a dobře osušíme. Maso opepříme. Vepřové medailonky orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Podlijeme vínem a po vypaření přidáme rajčata. Podlijeme vývarem nebo vodou a pomalu dusíme asi 10 minut.
Medailonky přendáme i s rajčaty do vymazané formy, osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a maso posypeme nivou a mletou paprikou.
Formu s masem vložíme do trouby a necháme zapéct na 5 - 10 minut při teplotě 200 °C.
Vepřové medailonky s rajčaty a nivou podáváme teplé s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.