Vepřové na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 kg vepřové maso příloha 3 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 1 ks cibule mražený špenát podle potřeby olej hladká mouka
Postup Vepřové na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové vcelku dáme do hrnce, polijeme olejem, posolíme a pomažeme 4 stroužky prolisovaného česneku. Přikryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladničce.
Hrnec dáme na plotnu a na mírném ohni dusíme do poloměkka. Poté maso vyndáme, nakrájíme na plátky a vrátíme do hrnce, vaříme doměkka, poprášíme troškou mouky, aby se to zahustilo. Maso většinou pustí svou šťávu, že není třeba přilévat vodu.
Připravíme si přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špenát mražený dáme na cibulku osmaženou na troše oleje, vaříme, dokud špenát nezměkne. Potom přidáme 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku, osolíme, chvilku povaříme a přidáme 2 vejce. Ještě chvilku povaříme.
Vepřové na česneku podáváme s připraveným špenátem a bramborovým knedlíkem, který obvykle připravuji z pytlíku.