Vepřové na mrkvi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g máslo 1 ks cibule 400 g mrkev 800 ml kuřecí vývar 800 g vepřová plec podle chuti cukr sůl muškátový oříšek citronová šťáva mletý černý pepř podle potřeby hladká mouka
Postup Vepřové na mrkvi recept
Postup přípravy receptu
-
Na 45 g másla (3 lžíce) orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso (3 x 3 cm) a restujeme ho, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou pustilo.
Orestované maso zaprášíme moukou, krátce ji zarestujeme, zalijeme větší částí vývaru, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku (používáme-li) a pod pokličkou dusíme 35 minut.
K podušenému vepřovému masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (případně nastrouhanou na hrubo) a zbývající vývar, dusíme ještě 15 - 20 minut, dokud není vše měkké. Vepřové na mrkvi dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Nakonec postupně vmícháme lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky.
Takto připravené vepřové na mrkvi podáváme s vařeným bramborem.