Vepřové na sladkokyselé omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks mrkev 150 g ananas 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 400 g libové vepřové maso omáčka 200 ml voda 2 lžíce sojová omáčka 2 lžíce kukuřičný škrob 200 ml rajčatové pyré 3 lžíce ananasová šťáva 100 ml vinný bílý ocet 100 g třinový cukr těsto voda 1 lžička prášek do pečiva 80 g hladká mouka podle potřeby rostlinný olej
Postup Vepřové na sladkokyselé omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky. Oloupanou mrkev a cibuli nakrájíme na silnější proužky. Papriku vyčistíme i zevnitř a nakrájíme na proužky velikosti jako mrkev. Ananas nakrájíme na stejné kostky jako vepřové maso.
Těsto: Mouku smícháme s práškem do pečiva a lžičkou rostlinného oleje, přidáme vodu, abychom získali hustější těsto. V těstě budeme obalovat vepřové kostky.
Pánev wok rozehřejeme s rostlinným olejem. Vepřové kostky obalíme v těstíčku, necháme odkapat a osmažíme v oleji dozlatova. Opečené kousky pokládáme na kuchyňskou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.
Na další pánvi wok na rostlinném oleji osmahneme cibuli, mrkev a papriku. V půlce restování zeleniny přidáme kousky ananasu a restujeme dalších 4 - 5 minut.
Hotovou zeleninu s ananasem odebereme a do stejné pánve vlijeme rajčatové pyré, třtinový cukr, ocet a sojovou omáčku. Promícháme a přilijeme ananasovou šťávu. Přivedeme k varu a přidáme 2 lžíce škrobové moučky zředěnou s 200 ml vody. Sladkokyselou omáčku provaříme a promícháme. Do hotové omáčky vložíme opečené maso a orestovanou zeleninu.
Výborné vepřové kousky na sladkokyselé omáčce podáváme teplé jako hlavní chod.