Vepřové plátky na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks paprika grilovací koření olivový olej 1/2 lžíce sójová omáčka 1 ks velké rajče 2 plátky vepřová kotleta voda na podlití 3 - 4 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř 2 plátky šunka versailles
Postup Vepřové plátky na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky omyjeme pod tekoucí vodou, dobře naklepeme na tenké plátky a okraje nařízneme, aby se nám při pečení maso nezkroutilo. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky, rajče oloupeme, zbavíme středu a tvrdší část nakrájíme na kostičky. Hrášek scedíme
Vepřové osolíme, opepříme po obou stranách a posypeme trochou šafránu. Prudce osmahneme, vsypeme zeleninu a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Přidáme i sójovou omáčku. Pod pokličkou necháme asi 10 minut podusit
Vepřové plátky se zeleninou navrstvíme do zapékací misky, posypeme grilovacím kořením a na každý plátek masa dáme smotanou šunku versailles (můžeme nahradit velkým plátkem slaniny)
Vepřové plátky na zelenině necháme zapékat asi 15 minut na funkci gril
Vepřové plátky na zelenině podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.