Vepřové řízky s překvapením recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g sterilované žampiony 6 ks vepřový řízek 3 plátky sýr fontýna podle chuti sůl pepř na obalení 2 ks vejce 100 g strouhanka 1 lžíce mléko 20 g parmazán podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřové řízky s překvapením recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté a očištěné maso jemně naklepeme a lehce osolíme.
V hlubokém talíři rozklepneme vejce s mlékem, vidličkou rozmícháme a opepříme.
V druhém talíři smícháme strouhanku se strouhaným parmazánem.
Tři plátky masa pokryjeme houbami, přiložíme plátek fontýny a druhým plátkem masa přikryjeme. Každé spojené plátky obalíme ve vajíčku a poté ve strouhance, dobře přitlačíme u kraje. Postup obalování ještě jednou zopakujeme.
V připraveném vařicím oleji opékáme řízky z obou stran dozlatova a necháme na kuchyňském ubrousku okapat od přebytečného oleje.
Řízky s překvapením podáváme teplé s bramborem nebo jen se salátem.