Vepřové řízky s překvapením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g sterilované žampiony
6 ks vepřový řízek
3 plátky sýr fontýna
podle chuti
sůl
pepř
na obalení
2 ks vejce
100 g strouhanka
1 lžíce mléko
20 g parmazán
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a očištěné maso jemně naklepeme a lehce osolíme.

  2. V hlubokém talíři rozklepneme vejce s mlékem, vidličkou rozmícháme a opepříme.

  3. V druhém talíři smícháme strouhanku se strouhaným parmazánem.

  4. Tři plátky masa pokryjeme houbami, přiložíme plátek fontýny a druhým plátkem masa přikryjeme. Každé spojené plátky obalíme ve vajíčku a poté ve strouhance, dobře přitlačíme u kraje. Postup obalování ještě jednou zopakujeme.

  5. V připraveném vařicím oleji opékáme řízky z obou stran dozlatova a necháme na kuchyňském ubrousku okapat od přebytečného oleje.

  6. Řízky s překvapením podáváme teplé s bramborem nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!