Vepřové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
4 balíčky rýže
1 lžička kari
1 konzerva žampiony
2 lžíce sójová omáčka
1 balíček mražená zelenina
1 lžička mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
1 balíček strouhaný sýr
400 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme, ale ne úplně doměkka. Cibulku oloupeme, nakrájíme na kostičky. Žampiony necháme okapat. Vepřové maso nakrájíme jak je libo.

  2. Na pánvi cibulku zpěníme, přidáme vepřové maso, zeleninu, žampiony, koření a orestujeme. Vše podlijeme trochou sójové omáčky, osolíme a opepříme.

  3. Hotovou rýži vsypeme do vymazaného pekáče, promícháme s masovou směsí a dáme zapéct. Podle chuti posypeme strouhaným sýrem, ale ten přidáváme později.

  4. Zapečené vepřové rizoto ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!