Vepřové se smetanovo-koprovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
1-2 ks cibule
0.5 kelímku kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
6 plátků libové vepřové maso
podle chuti
sůl
kari
čerstvý kopr
podle potřeby
voda nebo vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Libové maso (např. panenku) si nakrájíme na malé medailonky či plátečky.

  2. Na rozpálenou pánev nalijeme olej, přidáme maso a zprudka osmahneme po obou stranách. Poté maso vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a zaprášíme moukou. Vrátíme maso zpět a restujeme, dokud není měkké. Stačí pár minut. Přidáme kari, použijeme přímo mleté z mlýnku, pokud máme. Nezapomeneme podlévat vývarem či vodou. Omáčka nesmí být kašovitá. Přidáme nasekaný kopr podle chuti, zakysanou smetanu a dochutíme solí.

  3. Vepřové se smetanovo-koprovou omáčkou podáváme s rýží, americkými brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!