Vepřové soté s paprikami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
100 ml vývar
2 ks cibule
2 ks feferonka
1 lžíce hladká mouka
500 g vepřová plec
podle chuti
sůl
4-5 ks paprika
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Kostky smícháme s moukou. Cibuli očistíme a nasekáme nahrubo. Feferonky a papriky očistíme. Feferonky nasekáme najemno, papriky nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej - stačí jen 3 lžíce - a osmahneme na něm cibuli dorůžova. Přidáme maso, feferonky a vše jen krátce opečeme, aby se maso zatáhlo. Směs zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou a osolíme. Vepřové soté dusíme doměkka. Do soté vložíme papriky, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme ještě asi 5 - 10 minut, aby paprika jen zkřehla.

  3. Měkké vepřové soté s paprikami podáváme s vařenými brambory, čerstvým pečivem nebo rýží. Vepřové můžeme nahradit kuřecím nebo krůtím a získáme tím více dietní pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!