Vepřové soté s paprikami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 100 ml vývar 2 ks cibule 2 ks feferonka 1 lžíce hladká mouka 500 g vepřová plec podle chuti sůl 4-5 ks paprika mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Vepřové soté s paprikami recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Kostky smícháme s moukou. Cibuli očistíme a nasekáme nahrubo. Feferonky a papriky očistíme. Feferonky nasekáme najemno, papriky nakrájíme na kousky.
V hrnci rozehřejeme olej - stačí jen 3 lžíce - a osmahneme na něm cibuli dorůžova. Přidáme maso, feferonky a vše jen krátce opečeme, aby se maso zatáhlo. Směs zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou a osolíme. Vepřové soté dusíme doměkka. Do soté vložíme papriky, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme ještě asi 5 - 10 minut, aby paprika jen zkřehla.
Měkké vepřové soté s paprikami podáváme s vařenými brambory, čerstvým pečivem nebo rýží. Vepřové můžeme nahradit kuřecím nebo krůtím a získáme tím více dietní pokrm.