Vepřové steaky s restovanou šalotkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 3 lžíce olej 300 ml vývar 3 lžíce máslo 700 g šalotka 2 lžíce tmavá jíška 2 lžíce balsamikový ocet 600 g menší vepřové steaky podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Vepřové steaky s restovanou šalotkou recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotky oloupeme.
Na pánvi rozpustíme máslo a přibližně 3 minuty na něm restujeme šalotku. Přimícháme cukr a za neustálého míchání opět restujeme tři minuty, až cukr zkaramelizuje. Celý proces nesmí trvat déle než 6 minut, protože pak by šalotka ztratila chuť.
Pak vše zalijeme octem a vývarem a 10 minut vaříme na mírném ohni. Pak šťávu zahustíme zakoupenou hotovou jíškou a vše hodně okořeníme.
Vepřové steaky omyjeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.
Maso rozložíme na talíře, obložíme šalotkou, přelijeme omáčkou a servírujeme.