Vepřové ve Woku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
sůl
2 lžíce ocet
1 lžíce med
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
2 ks žlutá paprika
500 g vepřová kýta
60 g kešu oříšky
cayenský pepř
1 konzerva ananas (malá)
1 ks chilli paprička (feferonka)
marináda
1 ks cibule
4 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Ananas scedíme, šťávu zachytíme a ananas překrájíme.

  2. Smícháme cibuli ananasovou šťávu a sójovou omáčku. Do marinády vložíme maso a necháme ho asi 20 minut marinovat.

  3. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky. Chilli papričku nařízneme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Kešu opražíme na suché rozpálené pánvi a přesypeme na talířek.

  4. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a po částech je důkladně opečeme v horkém oleji. Hotové maso okořeníme pepřem a vyndáme.

  5. Ve výpeku krátce podusíme papriky i chilli papričky, podlijeme marinádou a ještě 5 minut provaříme. Poté ochutíme octem i medem, vrátíme maso a přidáme ananas i kešu oříšky. Vše promícháme, prohřejeme a dochutíme solí i pepřem.

  6. Vepřové připravované ve Woku v něm i podáváme. Jako přílohu doporučuji vařenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!