Vídeňská čokoláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g kakao 1 balíček vanilkový cukr 3 lžíce mletý cukr 50 g mléčná čokoláda vanilková tresť 1 balíček ztužený tuk 100% citronová tresť
Postup Vídeňská čokoláda recept
Postup přípravy receptu
-
V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.
V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.
Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem rozšleháme na jemnou hladkou hmotu. Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků.
Do hotové hmoty, vídeňské čokolády, můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.