Vídeňská roštěná 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 l olej 400 g cibule 1 špetka pepř 2 lžíce hladká mouka 0.2 l masový vývar 4 plátky roštěná podle potřeby 1 špetka sůl
Postup Vídeňská roštěná 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Maso potřeme olejem a pečeme, až když dosáhne pokojové teploty.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozdělíme na kroužky a poprášíme moukou. Olej zahřejeme v pánvi a po malých dávkách na něm cibuli orestujeme do hněda. Osmaženou cibuli necháme okapat na mřížce a osolíme ji.
Maso vložíme do rozpálené pánve a zprudka opékame každou stranu asi minutu.Teplotu snížíme na střední stupeň a roštěnky propečeme do růžova, ochutíme solí a pepřem.
Vypečenou šťávu uvolníme masovým vývarem, smícháme se šťávou ze steaků, ochutíme, přelijeme roštěnky. Cibuli v pánvi krátce prohřejeme a posypeme s ní maso.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a nakládané okurky.