Vídeňská roštěná 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 l olej
400 g cibule
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
0.2 l masový vývar
4 plátky roštěná
podle potřeby
1 špetka sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olejem a pečeme, až když dosáhne pokojové teploty.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozdělíme na kroužky a poprášíme moukou. Olej zahřejeme v pánvi a po malých dávkách na něm cibuli orestujeme do hněda. Osmaženou cibuli necháme okapat na mřížce a osolíme ji.

  3. Maso vložíme do rozpálené pánve a zprudka opékame každou stranu asi minutu.Teplotu snížíme na střední stupeň a roštěnky propečeme do růžova, ochutíme solí a pepřem.

  4. Vypečenou šťávu uvolníme masovým vývarem, smícháme se šťávou ze steaků, ochutíme, přelijeme roštěnky. Cibuli v pánvi krátce prohřejeme a posypeme s ní maso.

  5. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a nakládané okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!