Sýrový chlebíček s hroznovým vínem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- olej sůl 125 g máslo 100 g šunka 200 g niva mletý bílý pepř 500 g měkký tvaroh pistáciové oříšky mletá sladká paprika 100 g hroznové víno 1 - 2 lžíce čerstvá petrželová nať 250 g plátkový eidam 45%
Postup Sýrový chlebíček s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Plísňový sýr niva jemně nastrouháme. Loupané pistácie usekáme najemno. Kuličky hroznového vína omyjeme a osušíme. Omytou petrželovou nať jemně usekáme. Chlebovou formu vytřeme olejem a vyložíme potravinovou folií
Změklé máslo vyšleháme s tvarohem a nastrouhaným sýrem niva. Náplň osolíme, opepříme a promícháme s usekanou petrželkou. Dno a stěny připravené formy vyložíme částí plátkového sýra. Dno poklademe asi 1/3 šunky a na ni naneseme polovinu sýrové náplně, do které zatlačíme polovinu hroznů. Vrstvy opakujeme a vše zakončíme poslední třetinou šunky a plátky sýra. Takto připravený chlebíček necháme přes noc ztuhnout v lednici
Sýrový chlebíček s hroznovým vínem vyklopíme z formy, ozdobíme červenou paprikou a oříšky. Nakrájíme na porce a podáváme s bagetou.