Vídeňská roštěná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 3 lžíce olivový olej 2 lžíce hladká mouka 250 ml masový vývar mletý černý pepř 5 ks cibule (větší) 800 g hovězí roštěná
Postup Vídeňská roštěná recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme. Jednu nakrájíme nadrobno a zbytek nakrájíme na jemná kolečka. V tomto případě je lepší použít struhadlo na okurky nebo jiný kráječ na plátky.
Maso odblaníme, očistíme na nakrájíme na 4 stejné plátky. Ty osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a zvolna je na mírném ohni smažíme dozlatova. Můžeme použít taky fritovací hrnec a cibuli smažit v něm. Bude křupavější.
Mezitím můžeme pracovat dál. Na silnostěnné pánvi rozpálíme olej, roštěnky zprudka z obou stran restujeme asi 2 minuty a ihned je zabalíme do alobalu. Do pánve dáme cibuli na kostičky, zaprášíme ji moukou a osmažíme ji dozlatova. Přilijeme vývar a omáčku vaříme než zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme.
Zlatavou sladkou cibuli necháme okapat na papírovém ubrousku.
Roštěnky rozdělíme podle porcí na talíře, přelijeme je omáčkou z výpeku a obložíme je cibulkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě a salát.