Vídeňské slaninové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 ks vejce
0.5 šálku mléko
0.5 ks cibule
80 g hrubá mouka
50 g strouhaný sýr
150 g bílá veka
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme jemně nasekanou cibuli, strouhaný sýr, petrželku a vše vložíme na tvrdší veku, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Osolíme a mícháme, až se tuk vsaje. Přidáme v mléce rozšlehané vejce a necháme asi 15 minut stát.

  2. Ke směsi přidáme mouku a rukama formujeme malé knedlíčky. Je potřeba, protože těsto bude řidší, abychom si vzali vždy do ruky trošku mouky a knedlíček v ní obalili.

  3. Vídeňské slaninové knedlíčky zaváříme do hovězího vývaru. Když knedlíčky vyplavou k povrchu a pak zase klesnou ke dnu, jsou dost uvařené. Jeden slaninový knedlíček uvaříme vždy na zkoušku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!