Vídeňské slaninové knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 ks vejce 0.5 šálku mléko 0.5 ks cibule 80 g hrubá mouka 50 g strouhaný sýr 150 g bílá veka podle chuti sůl čerstvá petrželka
Postup Vídeňské slaninové knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme jemně nasekanou cibuli, strouhaný sýr, petrželku a vše vložíme na tvrdší veku, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Osolíme a mícháme, až se tuk vsaje. Přidáme v mléce rozšlehané vejce a necháme asi 15 minut stát.
Ke směsi přidáme mouku a rukama formujeme malé knedlíčky. Je potřeba, protože těsto bude řidší, abychom si vzali vždy do ruky trošku mouky a knedlíček v ní obalili.
Vídeňské slaninové knedlíčky zaváříme do hovězího vývaru. Když knedlíčky vyplavou k povrchu a pak zase klesnou ke dnu, jsou dost uvařené. Jeden slaninový knedlíček uvaříme vždy na zkoušku.