Vinná klobása na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
150 g rajčatový protlak
600 g vinná klobása
2 ks malá cibule
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
200 ml černé pivo
5 ks cherry rajčátka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky o délce asi 8 cm. Klobásky vytvoříme

  2. otáčením střívka několikrát ve stejném směru a poté odříznutím.

  3. Rozehřejeme pánev a na sucho v ní klobásky osmažíme dozlatova.

  4. Rozehřejeme si troubu na 200 °C. Do pekáčku vložíme klobásky. Na pánvi osmažíme pokrájenou anglickou slaninu na proužky, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme protlak (čertovskou či cikánskou omáčku) a černé pivo. Nakonec přidáme půlky sherry rajčátek (lze i 2 klasická rajčata). Osolíme, opepříme podle chuti.

  5. Směs naneseme na klobásky a pečeme 10 -15 minut. Můžeme ještě vylepšit cuketou a paprikou. Příloha k vinné klobásce na pivě může být pečivo a červené fazole.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!