Vinná klobása na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 150 g rajčatový protlak 600 g vinná klobása 2 ks malá cibule 100 g anglická slanina mletý černý pepř 200 ml černé pivo 5 ks cherry rajčátka podle chuti sůl
Postup Vinná klobása na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky o délce asi 8 cm. Klobásky vytvoříme
otáčením střívka několikrát ve stejném směru a poté odříznutím.
Rozehřejeme pánev a na sucho v ní klobásky osmažíme dozlatova.
Rozehřejeme si troubu na 200 °C. Do pekáčku vložíme klobásky. Na pánvi osmažíme pokrájenou anglickou slaninu na proužky, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme protlak (čertovskou či cikánskou omáčku) a černé pivo. Nakonec přidáme půlky sherry rajčátek (lze i 2 klasická rajčata). Osolíme, opepříme podle chuti.
Směs naneseme na klobásky a pečeme 10 -15 minut. Můžeme ještě vylepšit cuketou a paprikou. Příloha k vinné klobásce na pivě může být pečivo a červené fazole.