Vinná klobása recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

30 g sůl
3 dl mléko
6 ks rohlík
0,5 l bílé víno
2 lžičky citronová kůra
1 lžička mletý bílý pepř
2 špetky muškátový oříšek
250 g vepřový bůček
750 g vepřová krkovice
500 g kuřecí stehenní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové a kuřecí maso dvakrát nameleme mlýnkem na jemno i s rohlíky máčenými v mléce a poté směs okořeníme, nastrouháme do ní citronovou kůru a zalijeme vychlazeným bílým vínem. V kuchyňském robotovi veškeré ingredience řádně prokutrujeme, tak aby vznikla zcela jemná konzistentní hmota - tzv. fáš

  2. Pomocí mlýnku a nástavce plníme skopové střívko do požadované délky, tak abychom vytvořili jednotlivé nožky vinných klobás, nebo stáčíme do šneka a jednotlivé porce spojujeme pomocí špejlí

  3. Vinné klobásy můžeme grilovat, smažit nebo zapékat v troubě

  4. Vinnou klobásu můžeme podávat se zeleninou, čerstvým pečivem, opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!