Vinná klobása recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 30 g sůl 3 dl mléko 6 ks rohlík 0,5 l bílé víno 2 lžičky citronová kůra 1 lžička mletý bílý pepř 2 špetky muškátový oříšek 250 g vepřový bůček 750 g vepřová krkovice 500 g kuřecí stehenní řízek
Postup Vinná klobása
Postup přípravy receptu
-
Vepřové a kuřecí maso dvakrát nameleme mlýnkem na jemno i s rohlíky máčenými v mléce a poté směs okořeníme, nastrouháme do ní citronovou kůru a zalijeme vychlazeným bílým vínem. V kuchyňském robotovi veškeré ingredience řádně prokutrujeme, tak aby vznikla zcela jemná konzistentní hmota - tzv. fáš
Pomocí mlýnku a nástavce plníme skopové střívko do požadované délky, tak abychom vytvořili jednotlivé nožky vinných klobás, nebo stáčíme do šneka a jednotlivé porce spojujeme pomocí špejlí
Vinné klobásy můžeme grilovat, smažit nebo zapékat v troubě
Vinnou klobásu můžeme podávat se zeleninou, čerstvým pečivem, opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.