Jemně pikantní kuskus recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 1,5 - 2 hrnky vývar 1 ks cibule 1 lžička rajčatový protlak 1/2 lžičky kurkuma 1 hrnek kuskus 3 lžíce olivový olej 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1/4 - 1/2 lžičky mleté chilli koření nať jarní cibulky 1/4 lžičky sušená mletá hořčice
Postup Jemně pikantní kuskus
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem necháme při střední teplotě zesklovatět na oleji, Pak přidáme sladkou papriku, chilli koření, kurkumu, sušenou mletou hořčici a za stálého míchání necháme koření zpěnit
Do základu vmícháme rajčatový protlak, který asi 2 minuty restujeme a přilijeme vývar. Směs podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna povaříme. Do vroucího vývaru řádně vmícháme kuskus, nádobu zakryjeme a necháme 5 - 8 minut odstát, dokud kuskus nevsákne veškerou tekutinu. Hotový kuskus promícháme vidličkou, aby se jednotlivá zrnka oddělila. A máme hotovo, jemně pikantní kuskus můžeme servírovat
Jemně pikantní kuskus rozdělíme na porce, posypeme jemně nasekanou natí jarní cibulky a podáváme jako přílohu k rybímu masu. Nejlépe chutná s pečeným lososem a zeleninovým salátem.