Jemně pikantní kuskus recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
1,5 - 2 hrnky vývar
1 ks cibule
1 lžička rajčatový protlak
1/2 lžičky kurkuma
1 hrnek kuskus
3 lžíce olivový olej
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1/4 - 1/2 lžičky mleté chilli koření
nať jarní cibulky
1/4 lžičky sušená mletá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem necháme při střední teplotě zesklovatět na oleji, Pak přidáme sladkou papriku, chilli koření, kurkumu, sušenou mletou hořčici a za stálého míchání necháme koření zpěnit

  2. Do základu vmícháme rajčatový protlak, který asi 2 minuty restujeme a přilijeme vývar. Směs podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna povaříme. Do vroucího vývaru řádně vmícháme kuskus, nádobu zakryjeme a necháme 5 - 8 minut odstát, dokud kuskus nevsákne veškerou tekutinu. Hotový kuskus promícháme vidličkou, aby se jednotlivá zrnka oddělila. A máme hotovo, jemně pikantní kuskus můžeme servírovat

  3. Jemně pikantní kuskus rozdělíme na porce, posypeme jemně nasekanou natí jarní cibulky a podáváme jako přílohu k rybímu masu. Nejlépe chutná s pečeným lososem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!