Voňavé vepřové maso v marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 lžíce sůl 0 kostek máslo 2-3 ks cibule 0 l voda 1 lžíce kečup 0 lžiček kari koření 1 kg vepřové maso 0 lžiček mletý černý pepř
Postup Voňavé vepřové maso v marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
V kastrolu necháme rozpustit máslo, vložíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, osmahneme, přidáme vodu a okořeníme kari kořením, mletým pepřem, kečupem a solí. Vaříme asi 15 minut a poté necháme vychladnout. Vychladlou marinádu vlijeme do pekáče. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a vložíme do marinády.
Vepřové maso v marinádě pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C přikryté poklicí až do změknutí masa. Když je maso měkké, odkryjeme a pečeme ještě 10 minut.
Voňavé vepřové maso v marinádě se výborně hodí k opečeným, americkým či klasickým bramborám. Můžeme ale také podávat s rýží.